skip to Main Content
Veiligheidssneakers must-have voor vrachtwagenchauffeur

Veiligheidssneakers must-have voor vrachtwagenchauffeur

Als vrachtwagenchauffeur bezorg je regelmatig op locaties waar er specifieke veiligheidsvoorschriften gelden. Veiligheidsschoenen zijn in dat geval vaak verplicht. Alleen, die zitten lang niet zo fijn als de sneakers waar je het liefste mee achter het stuur van je vrachtwagen kruipt. Kies dan voor veiligheidssneakers! Die combineren het comfort en het uiterlijk van een gewone sneaker met de bescherming van een veiligheidsschoen. Een must-have dus voor elke vrachtwagenchauffeur!

Veiligheidssneakers voldoen aan alle veiligheidseisen

Veiligheidssneakers zien eruit als gewone sneakers, maar ze beschermen je voeten net zo goed als traditionele veiligheidsschoenen. Ze hebben een versterkte neus om je tenen te beschermen. Een kevlar zool die voorkomt dat de zool doorboort wordt door iets scherps. En ze zijn net als gewone veiligheidsschoenen voorzien van een veiligheidsklasse die aangeeft waartegen ze je voeten verder meer beschermen.

Waarom kiezen voor veiligheidssneakers?

Gewone veiligheidsschoenen zijn vaak lompe ‘dingen’. Ze beschermen je voeten, maar het voelt alsof de schoenendoos er nog omheen zit. Ook lopen ze erg zwaar. Een veiligheidssneaker is juist licht en comfortabel, net als een normale sneaker. Dat maakt ze populair in de transportsector waar het personeel veel kilometers maakt in een omgeving waar veiligheidsschoenen vereist zijn.

Als vrachtwagenchauffeur kom je regelmatig in dit soort omgevingen. En je zult hier regelmatig je vrachtwagen uit moeten om je te melden bij je contactpersoon. Dit betekent dat ook jij zodra je de vrachtwagen uitstapt veiligheidsschoenen zult moeten dragen.

Voorkomt dat je steeds van schoenen moet wisselen

Een probleem met veiligheidsschoenen is echter dat ze niet zo lekker zitten achter het stuur. Dat betekent dat je steeds van schoenen moet wisselen en dat is toch weer veel gedoe als veel adressen op een dag bezoekt. De oplossing? Veiligheidssneakers. Deze zijn net zo comfortabel als gewone sneakers, en dus veel prettiger tijdens het rijden.

Veel veiligheidssneakers zijn bovendien voorzien van mesh, waardoor ze ook nog eens beter ademen. Die kun je dus makkelijk de hele dag aanhouden, ook achter het stuur. Nog een extra voordeel: het is veel prettiger (en dus veiliger) bij het in en uit klimmen van de cabine.

Dé veiligheidsschoen voor optimaal comfort en bescherming

Veiligheidssneakers bieden dezelfde beveiligingsniveaus als normale veiligheidsschoenen, maar zitten veel prettiger. Dat maakt ze de nummer één keuze voor elke vrachtwagenchauffeur die op zijn werkdag naast veiligheid ook belang hecht aan comfort en gemak.

Meer weten over veilig werken? Je leest er alles over in de categorie veiligheid.

Back To Top