skip to Main Content

Welk rijbewijs heb je nodig voor een vrachtwagen? Is het moeilijk? En wat zijn de kosten? Lees hier alles wat je weten wil over het vrachtwagenrijbewijs.

Verschillende vrachtwagen rijbewijzen

Voor het besturen van een vrachtwagen heb je een groot rijbewijs nodig. Dit is opgedeeld in verschillende klassen. Het C1-rijbewijs voor lichte vrachtwagens van 3.500 – 7.500 kg. Het C-rijbewijs voor (middel)zwarte vrachtwagens met een totaalgewicht van meer dan 7.500 kg. En het CE-rijbewijs voor het besturen van vrachtwagencombinaties. Voor het rijden van een speciaal transport zijn weer extra certificaten nodig, zoals het ADR-certificaat voor het rijden met gevaarlijke stoffen.

Gratis je vrachtwagenrijbewijs halen?

Voor het halen van je vrachtwagenrijbewijs ben je in Nederland al snel € 2.700,- kwijt. Lijkt het je leuk? Dan heb je geluk. Door het grote tekort aan vrachtwagen chauffeurs zie je steeds vaker vacatures waarbij de werkgever het rijbewijs voor je wil betalen.

Blogs over rijbewijs
Trucks As A Service (TAAS)

Hoe ‘Trucks as a Service’ (TaaS) de overstap naar EV-trucks versnelt!

Trucks as a service (TaaS) is dé manier om makkelijker, sneller en met minder risico over te stappen naar elektrische vrachtwagens. Dit heeft de potentie…

Meer lezen
Back To Top